قیمت خط تولید رب گوجه فرنگی با توجه به موارد زیر تعیین میشود:
افرادی که قصد راهاندازی خط تولید را دارند، در نخستین گام باید اطلاعات جامعی را در مورد شرایط محل اجرای پروژه، هم به لحاظ مقررات و ضوابط محلی و هم به لحاظ امکانسنجی جهت دسترسی به مواد اولیه، کسب نمایند. توصیه میشود که کارآفرینان در این مرحله، به جهت تسریع در روند اخذ مجوز و اجتناب از تکرار عملیات، از مشاوره افراد آگاه در این زمینه استفاده نمایند.
طرح توجیهی شامل تمامی مطالعاتی است که بایستی قبل از راهاندازی خط تولید انجام شود. مواردی از جمله تحلیل بازار محصول، فرصتها و تهدیدهای تولید، آنالیز رقبا،و پارامترهای اقتصادی مثل زمان بازگشت سرمایه و میزان حاشیه سود در طرح توجیهی بررسی میشوند.
طراحی کارخانه بر اساس نقشههای تهیه شده بعد از انتخاب نوع خط تولید و بازدید از محل اجرا انجام میشود. طراحی کارخانههای کنسرویجات باید بهگونهای انجام شود که ضوابط تدوین شده سازمان غذا و دارو را در مورد محصولات کنسروی برآورده نماید. در موارد که اجرای خط تولید بهصورت کارگاهی مد نظر باشد، طراحی کارخانه باید بر اساس حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای کوچک تولید و بستهبندی ، انجام شود.
جهت راهاندازی خط تولید، باید ابتدا زیرساختهای موردنیاز برای تامین انرژی فراهم شده و سپس ماشینآلات خط تولید، مطابق نقشههای جانمایی در محل مورد نظر نصب و راهاندازی شوند. گروه صنعتی سیمرکو پس از نصب ماشینآلات، خط تولید را یک بار بهصورت آزمایشی راهاندازی میکند تا عملکرد صحیح ماشینآلات طی روند تولید محصول، بهصورت کامل بررسی شوند.
تیم مشاوره شرکت سیمرکو، برای مشتریانی که محصول نهایی خود را تولید کردهاند، مشاورههایی را در زمینه فروش و بازاریابی محصول ارائه میدهد تا بتوانند استراتژیها فروش خود را برای کسب مزیت رقابتی و تثبیت جایگاه در بازار، تنظیم کنند.
خط تولید رب گوجه فرنگی بهطورکلی شامل ۴ بخش اصلی است که عبارتند از:
گروه صنعتی سیمرکو، انواع مختلفی از خط تولید رب شامل خط تولید رب صنعتی، خط تولید رب کارگاهی، خط تولید رب فلهای، خط تولید رب اسپتیک و خط بستهبندی رب را طراحی و ارائه مینماید. ماشین آلات خط تولید رب گوجه فرنگی با توجه به نوع و ظرفیت هر کدام از انواع خط تولید، تعیین میشوند.
خط تولید رب گوجهفرنگی قابل بهرهبرداری در موارد زیر میباشد:
کارآفرینان و سرمایهگذارانی که قصد راهاندازی خط تولید رب گوجه فرنگی را دارند، معمولا در مراحل اولیه تصمیمگیری با سوالاتی مواجه میشوند که پاسخ به آنها، میتواند در انتخاب نهایی آنها موثر باشد. شرکت سیمرکو با توجه به تجربیات فراوانی که در حوزه راهاندازی کارخانه رب گوجهفرنگی داشته است، بخشی از رایجترین این سوالات را گردآوری نموده تا راهگشای افرادی باشد که در جهت رونق بخشیدن به تولید ملی، همت گماردهاند.
بلی، تغییر بهرهبرداری از خط تولید رب، جهت تولید محصولاتی نظیر مربا و کنسانتره میوه امکانپذیر است. تغییر بهرهبرداری، معمولا در فصولی که گوجه در دسترس نیست، طبق برنامهریزی زمانبندی شدهای که از قبل انجام شده است، صورت میگیرد.
بلی، کاهش هزینههای اولیه با تغییر در ظرفیت و شکل اجرای خط تولید، میسر خواهد شد. کاهش هزینه عموما با دو روش کاهش در ظرفیت ماشینآلات و یا خرید ماشینآلات دست دوم صورت میگیرد. شرکت سیمرکو، پلنهای گوناگونی را برای اجرای خط تولید رب گوجهفرنگی در نظر گرفته است که شامل انواع صنعتی، کارگاهی و اورهالشده میباشد. اجرای خط تولید با ماشینآلات اورهال معمولا موجب کاهش ۴۰ درصدی هزینههای اولیه سرمایهگذاری کاهش خواهد شد.
تعداد پرسنل لازم برای تولید رب گوجهفرنگی با توجه به ظرفیت خط تولید و میزان اتوماسیون ، تعیین میشود. بهصورت معمول برای خط تولید رب کارگاهی به ۳ نفر و برای خط تولید رب صنعتی به ۸ الی ۳۵ نفر اپراتور جهت کار در بخشهای مختلف آمادهسازی، تغلیظ و بستهبندی نیاز خواهد بود.
تعیین نسبت دقیق بین گوجه ورودی به کارخانه و محصول رب تولید شده با توجه به دو پارامتر بریکس گوجه فرنگی و بریکس رب نهایی تعیین میشود. در حالتی که تولید رب با بریکس ۲۸ مورد نظر بوده و گوجه ورودی به کارخانه دارای بریکس اولیه ۵ باشد، میتوان چنین برآورد نمود که از هر ۵/۵ کیلو گوجه ، یک کیلو رب حاصل خواهد شد.
بر خلاف چیزی که در اصطلاح عامه وجود دارد، دستگاهی بهنام دستگاه تولید رب گوجه وجود ندارد. تولید رب گوجه شامل یک سری ماشینآلات است که مجموعا واحد یکپارچهای را بهنام خط تولید رب گوجه تشکیل میدهند. با این حال، گاها به دستگاههای تغلیظکننده آب گوجه که شامل دستگاههای بچ و کانتینیوس میباشد، دستگاه تولید رب گوجه یا اواپراتور گفته میشود.
حاشیه سود تولید رب گوجهفرنگی از جمله پارامترهایی است که در طرح توجیهی محاسبه میگردد. بهطور کلی با کسر هزینههای تولید از قیمت فروش محصول نهایی، سود تولید محاسبه میشود. قیمت فروش محصول نهایی با توجه به نوع خط میتواند بهصورت فله یا بستهبندی باشد. هزینههای تولید با توجه به نوع ماشینآلات و شرایط خاص تولیدکننده محاسبه میگردد. بهعنوان مثال تولیدکنندهای که دسترسی مناسبی به گوجه خام داشته باشد، محصول نهایی را با هزینه پایینتری تولید خواهد کرد.
ساخت یک کارخانه رب گوجه فرنگی شامل مراحلی است که باید بهصورت گامبهگام انجام شود تا در نهایت یک خط تولید، مورد بهرهبرداری قرار گیرد. ارائه طرح توجیهی، اخذ جواز تاسیس، سولهسازی و عملیات عمرانی، اجرای زیرساختها، تامین ماشینآلات، نصب ماشینآلات، راهاندازی خط تولید، تولید آزمایشی محصول، اخذ جوازهای بهرهبرداری و در نهایت تولید و فروش محصولات با ظرفیت اسمی کارخانه، از جمله مراحلی است که باید طبق یک برنامه زمانبندی مشخص انجام شود تا یک کارخانه رب گوجهفرنگی تاسیس گردد.
آنالیز رقبا و مباحثی نظیر چالشها و فرصتهای احداث کارخانه رب گوجه، از جمله مواردی هستند که در طرح امکانسنجی مورد بررسی قرار میگیرند. طرح امکانسنجی تولید رب گوجه که توسط مجموعههای همکار سیمرکو ارائه میشود، شامل لیستی از کارخانهجات رب در حال بهرهبرداری و همچنین کارخانهجاتی که جواز بهرهبرداری گرفتهاند ولی هنوز تولید را شروع نکردهاند، میباشد.
برای اجرای خط تولید رب صنعتی، بسته به ظرفیت ماشینآلات، معمولا به سولهای با مساحت ۸۰۰ تا ۲۴۰۰ مترمربع نیاز خواهد بود. در موارد که اجرای خط تولید به صورت کارگاهی مورد نظر باشد، فضایی در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ مترمربع کفایت خواهد کرد. قابل ذکر است که این اعداد صرفا جهت پیادهسازی ماشینآلات است و شامل بخشهای دیگر کارخانه نمیشود. فضای کلی مورد نیاز جهت اجرای کارخانه در مرحله طراحی کارخانه رب گوجهفرنگی بهصورت دقیق تعیین خواهد شد.
گروه صنعتی سیمرکو ،سناریوهای گوناگون جهت اجرای خط تولید را با ماشینآلات نو یا اورهالشده در ظرفیتهای صنعتی و کارگاهی ارائه میدهد. از آنجا که حالتهای متعددی در اجرای خط تولید با ترکیب ماشینآلات گوناگون، بهوجود میآید، انتخاب بهینهترین گزینه، در جلسات توجیهی پیش از اجرای طرح، صورت میگیرد. جلسه توجیهی اولیه، جهت امکانسنجی و سنجش شرایط محل اجرای پروژه، در دفتر سیمرکو با حضور کارفرما و کادر فنی سیمرکو برگزار خواهد شد. جهت ارتباط با گروه صنعتی سیمرکو با دفتر مرکزی شرکت در تماس باشید.
شرکت سیمرکو اقدامات صفر تا ۱۰۰ را برای راهاندازی خط تولید رب گوجه به صورت زیر انجام میدهد: