گروه صنعتی سیمرکو

تغلیظ کننده بچ

تغلیظ کننده بچ جهت انجام فرآیند تغلیظ در خط تولید رب گوجه‌فرنگی ، خط تولید مربا و به طور کلی کلیه خطوط تولید صنایع غذایی که به نوعی باید فرآیند تغلیظ در آنها صورت پذیرد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دیگر کاربردهای مهم دستگاه بچ می‌توان به استفاده از آن در فرآیند تغلیظ خط تولید شیره انگور و خط تولید شیره خرما اشاره کرد.

مشخصات فنی بچ

  • مجهز به همزن جهت جلوگیری از سوختن رب گوجه‌فرنگی
  • مجهز به سیستم تحت خلا جهت پایین آوردن دمای جوش و بالا بردن کیفیت پخت
  • شامل دو یا سه بدنه (بول) و یک مبدل حرارتی (shell)
  • جنس بدنه: استیل ضدزنگ
  • جنس کندانسور: استیل و آهن
  • ابعاد (طول× عرض×ارتفاع):  ۶۰۰ × ۵۲۰ ×۵۰۰ سانتی‌متر
  • قطر: ۱۴۰ الی ۱۶۵ سانتی‌متر
مدل دستگاه
ظرفیت
تعداد هد
توان

استیل ضدزنگ و آهن

۲۰ الی ۴۵ تن در ۲۴ ساعت

۳۵ کیلو وات

توضیحات بیشتر

تغلیظ کننده بچ دستگاهی است که جهت انجام عمل تغلیظ در انواع خطوط تولید صنایع غذایی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. این دستگاه که گاها با نام دیگ پخت تحت خلا نیز شناخته می‌شود، یک دیگ است که به صورت دو جداره طراحی می‎شود و فرآیند پخت را به صورت حرارت غیر مستقیم و تحت خلا انجام می‌دهد. مکانیسم پخت تحت خلا منجر به پخت ملایم محصول شده که عدم سوختگی و تولید محصول با حفظ بافت اصلی و کیفیت بالاتر را به دنبال خواهد داشت.

دستگاه تغلیط کننده بچ چگونه عمل می کند؟

دستگاه تغلیظ کننده بچ بعد از دستگاه پالپر در خط تولید رب گوجه فرنگی قرار می گیرد و عملیات تغلیظ و همچنین پخت را انجام می دهد. دستگاه بچ یک دیگ بزرگ است که روی آن پوشیده شده و قسمت زیرین آن را به صورت دوجداره طراحی شده است.

سیستم دستگاه بچ با اواپراتورها بسیار مشابه بوده و یک مخزن ۲ تنی با خروجی در بالاست که به پمپ خلا متصل شده است. فرآیند خلا نمودن دستگاه بچ یکی از پر هزینه‌ترین فرآیندهایی است که می‌تواند در یک خط تولید صورت پذیرد. علت گرانقیمت بودن دستگاه بچ نیز به دلیل استفاده از سیستم پمپ خلا باشد.

فرآیند خلا نمودن دیگ پخت بدین صورت انجام می شود که پمپ خلا فشار را تا ۱ آتمسفر پایین می آورد و زمانی که فشار در دیگ پخت کاهش پیدا می کند عمل پخت در دمای پایین‌تری صورت می پذیرد. این نکته بسیار مهم باید بیان گردد که در صورت حرارت دادن آب گوجه فرنگی تا دمای ۱۰۰ درجه برای بجوش آوردن آن می تواند کیفیت کار را کاهش داده و باعث سوختن آب گوجه و در نهایت ضایع شدن محصول نهایی شود.

با ایجاد نمودن خلا می تواند آب گوجه را در دماهای بسیار پایینی مانند ۷۰ درجه سانتیگراد بجوش آورد و فرآیند تغلیظ را انجام داد. بدینصورت که آب گوجه خارج شده از پالپر در صورت داشتن دمای ۷۰ درجه و ورود آن به دستگاه تغلیظ کننده بچ بدون نیاز به نیروی حرارتی اضافی بجوش آمده و فرآیند تغلیظ صورت می پذیرد.

کیفیت دستگاه بچ

طراحی دستگاه تغلیظ کننده بچ موضوعی است که از اهمیت بالایی در ارائه نهایی ماشین خواهد داشت. صیقلی بودن تمامی سطوح داخلی و خارجی دستگاه و فاصله مناسب بین جداره ها و استفاده از بهترین متریال‌ها نیز می‌تواند از مهمترین مواردی باشد که در ساخت دیگ تحت خلا باید مد نظر قرار گیرد.

از دیگر موارد مهم دستگاه بچ، پمپ خلا است. پمپ خلا باید بتواند نیاز خط تولید را تامین نماید و خلا که از نظر متخصصین نیازمند آن است را ایجاد کند. همانگونه که در بالا نیز بدان اشاره شده ایجاد نمودن خلا در دستگاه بچ برای بجوش آمدن آب گوجه فرنگی در دمای پایینتر صورت می پذیرد تا کیفیت محصول نهایی بالا برود.

تمامی مراحل و المان های تاثیر گذار در سیستم تغلیظ در دستگاه تغلیظ کننده بچ باید قابل کنترل شدن باشد. این کنترل هم می تواند به صورت دستی و هم می تواند به صورت اتوماتیک باشد. بریکس آب گوجه فرنگی، فشار موجود در دیگ پخت تحت خلا، دمای موجود در دستگاه تغلیظ کننده بچ، خلا مورد نیاز برای فرآیند از فاکتورهایی هستند که باید دائما توسط اپراتور یا به صورت اتوماتیک چک شود.

ضخامت بدنه دستگاه تغلیظ کننده بچ و همچنین ضریب انتقال حرارت بدنه دیگ پخت ، مقاومت حرارتی بدنه بچ ، ضریب گرمای ویژه آب گوجه فرنگی از المان ها و متعیرهایی است که در راندمان نهایی دستگاه تغلیظ بسیار مهم و تاثیر گذار خواهد بود.